Een prachtige manier om bloemen voor altijd te behouden is om ze in epoxyhars te laten gieten. Denk aan een bruidsboeket, polscorsage, rouwboeket of een bloem met een andere speciale betekenis of herinnering.

Maar hoe gaat dit in zijn werk?

Er zijn 3 soorten bloemen die ingegoten kunnen worden, namelijk verse bloemen, reeds al gedroogde bloemen en kunstbloemen.

Voorafgaand het ingieten van verse bloemen worden deze eerst gedroogd. Dit gebeurd in speciaal zand waardoor de bloemen zowel hun vorm als kleur behouden. Wel kunnen gedroogde bloemen een tint afwijken in kleur na het drogen. 

Het droogproces duurt zeker 1-2 weken voor de bloemen klaar zijn om ingegoten te worden. De bloemen worden in de vorm gelegd en je zal een foto voor goedkeuring ontvangen alvorens ze daadwerkelijk gegoten worden. Na het gieten kan er niks meer veranderd worden.

De bloemen worden laagje voor laagje gegoten om zo het mooiste resultaat te behalen. Dit heeft natuurlijk tijd nodig. Momenteel is de totale verwerkingstijd 4 - 6 weken afhankelijk van de drukte en de grootte. 

Naast het ingieten van bloemen zijn er nog andere opties waar je voor kunt kiezen. Hierbij kun je denken aan: crematie-as verwerking, een foto of kaartje toevoegen, een tekst in de gieting (niet bij alle vormen mogelijk) en er kunnen ook persoonlijke items mee ingegoten worden. 

Je kunt ook een gieting laten maken zonder bloemen als aandenken aan een dierbaar persoon of huisdier. 

Heb je nog vragen en/of opmerkingen, neem dan even contact met mij op.